NVIDIA GeForce RTX 30 LHR grafische kaarten bieden nu 100% cryptomining snelheid via QuickMiner ontgrendeling van NiceHash

Geschreven op 8 mei door Bianca in nieuws

Nvidia GeForce RTX 3050

Sinds het ontstaan, zijn er veel pogingen ondernomen om LHR te omzeilen. De technologie werd gebruikt om miners ervan te weerhouden grafische kaarten gemaakt voor gaming te kopen, maar zoals we zagen, hielp dat niet veel, aangezien het verkrijgen van 70-80% van de mijnsnelheid via NBMiner en QuickMiner updates cryptominders nog steeds in staat stelde behoorlijke winsten uit GeForce RTX 30 serie kaarten te halen.

We are very excited to tell you that NiceHash QuickMiner (Excavator) is the first mining software to FULLY (100%) UNLOCK NVIDIA LHR cards!
Now you can earn more profits than any other mining software on the market if you are using NVIDIA LHR graphics cards with NiceHash QuickMiner.Support for NiceHash Miner is coming soon.
This also makes it more advantageous than mining direct to a pool, since other software is not capable of unleashing the full capacity of your hardware.
via NiceHash

Nu de mining gekte op zijn laagst is, heeft NiceHash besloten om een update aan te bieden aan de cryptominer "QuickMiner", die is gebaseerd op het Daggerhashimotto algoritme voor het delven van Ethereum of ETH. In augustus 2021 werd dezelfde software gebruikt om tot 70% van de Hashrate te ontgrendelen, waarbij aankomende versies een percentage tot 80% ontgrendelden. Met de nieuwste update kunnen cryptominders nu een percentage van 100% krijgen, zelfs bij gebruik van een LHR grafische kaart. Dus de RTX 3080 en RTX 3080 LHR zullen dezelfde hash snelheid produceren, ondanks dat de laatste wordt bestempeld als een 'Lite Hash Rate' variant.

Elke kaart behalve de NVIDIA GeForce RTX 3090 serie kreeg de LHR behandeling. Maar tegelijkertijd is mining misschien niet zo winstgevend als een jaar geleden. Kaarten zoals de RTX 3090 TI produceren ongeveer 125-130 MH/s, wat zich vertaalt naar €4-€5. Dit betekent dat het slechts 400 dagen (meer dan een jaar) duurt om zichzelf terug te betalen en dat is zonder de kosten van elektriciteit. De RTX 3080 produceert ongeveer €3-€3,5, wat ook 250-280 dagen duurt om de kosten terug te verdienen. Hoewel de kaarten veel goedkoper zijn geworden en nu terugkomen op prijzen op MSRP niveau, lijkt het erop dat het gewoon niet de moeite waard is om meer in mininghardware te investeren, maar degenen die al LHR kaarten hadden, kunnen nu sneller minen en extra winst uit hun hardware halen.

Om nu te zeggen dat de 'LHR' poging van NVIDIA vanaf het begin een mislukking was, zou enigszins verkeerd zijn. Hoewel het winkeliers en distributeurs ertoe aanzette de prijzen van niet LHR kaarten te verhogen, waardoor ze hogere winsten konden maken, betekende het ook dat miners in het begin afhielden van 'LHR' specifieke gaming kaarten, hoewel deze slechts in beperkte voorraad beschikbaar waren en waren ook enorm opgeblazen in termen van prijsstelling. Dus over het algemeen lijkt het erop dat dit het einde is van NVIDIA LHR. Met mining niet zo gek als voorheen en GPU's weer op voorraad, kunnen we voor eens en voor altijd afscheid nemen van de functie LHR.