EA ziet geen nut voor nieuwe PS3-360

Geschreven op 31 augustus door Bianca in gadgets

Logo van Electronic Arts

Veel ontwikkelaars hebben zich in het verleden enthousiast uitgelaten over de eventuele komst van een nieuwe console, Electronic Arts daarentegen lijkt niet zo'n haast te hebben.

Frank Gibeau laat weten dat het bedrijf niet ziet wat op dit moment de meerwaarde is van een nieuwe PlayStation of Xbox spelcomputer. Een 1080p display is reeds bereikt en de verbinding met het internet is er al, waardoor zaken als snelheid en meer polygonen over blijven, echter zal hier een stevig prijskaartje aan hangen. Electronic Arts is weliswaar nieuwsgierig naar de toekomstplannen van Sony en Microsoft, echter zijn ze blij om spellen te kunnen ontwikkelen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Ik ga niet specifiek aankondigen of praten over de tijd wanneer dat zou moeten gebeuren, maar je kunt je voorstellen dat er een overlap zou kunnen zijn. We zijn niet specifiek bezig met de volgende generatie op dit moment. We zijn erg gericht op wat we nu doen en genieten van het succes wat we ermee behalen.

Een voorbeeld van wat de ontwikkelaars nog altijd op de console kunnen bereiken is volgens Gibeau de titel Battlefield 3, niet geheel ontoevallig een game die ze zelf uitgeven. Toch prijst hij niet alleen de Frostbite 2 technologie, ook van andere concurrenten verwacht hij nog grote dingen.

Overigens zijn het volgens Gibeau niet alleen de uitgevers en ontwikkelaars die nog geen haast hebben voor een nieuwe generatie spelcomputers, de consument zelf is ook nog altijd tevreden met hetgeen wat hem geboden wordt.