Ontwikkeling S.T.A.L.K.E.R. 2 stilgelegd wegens oorlog Oekraïn

Geschreven op 5 maart door Bianca in games

STALKER 2

GSC Game World zegt dat de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2 "naar de zijlijn is verschoven" in een video reagerend op de oorlog in Oekraïne, maar beloofde de game in de toekomst af te maken.

"Vorige week waren we bezig met het monteren van de video over onze motion-capture studio", begint de video, met beelden van acteurs in mocap pakken. "We wilden laten zien hoe de cutscenes tot stand kwamen. Ik nam de tijd om video's te bekijken, scripts te schrijven en met acteurs te praten.

"Vorige week was eeuwen geleden." De video verschuift vervolgens naar beelden van de voortdurende invasie van Oekraïne door Rusland.

"Op 24 februari verklaarde Rusland de oorlog aan Oekraïne en stuurde raketten, tanks en soldaten naar ons thuisland", vervolgt de video. "Ons land moet weer vechten voor het recht te bestaan. Het lijkt erop dat dit de prijs is voor vrijheid. Deze video is ons antwoord op 'Hoe gaat het met jullie?' Nu streven we ernaar om onze medewerkers en hun gezinnen te helpen overleven.

"De game ontwikkeling verschoof naar de zijlijn", eindigt de video. "Maar we gaan zeker door. Na de overwinning. Glorie aan Oekraïne."

GSC Game World was één van meerdere Oekraïense ontwikkelaars die reageerden op de invasie van Oekraïne vorige week en zeiden dat ze "op het beste hopen, altijd zeker zijn van onze strijdkrachten en ons geloof in Oekraïne." Ze promootten ook een fonds dat is opgericht door de Nationale Bank van Oekraïne om geld in te zamelen voor de strijdkrachten. (Je kunt ook doneren aan meer humanitaire doelen, zoals Artsen zonder Grenzen.)

In januari werd Stalker 2 al uitgesteld van april tot december om "aan de verwachtingen" van spelers te voldoen.