Sierra oprichters keren terug als game ontwikkelaar met een grafische remake van Colossal Cave uit 1976

Geschreven op 26 maart door Bianca in games

Sierra Online Colossal Cave 3D

Ken en Roberta Williams, de oprichters van de baanbrekende gamestudio Sierra Online, werken voor het eerst in twintig jaar aan een nieuwe game. Het is een grafische remake van het baanbrekende tekstavontuur Colossal Cave.

Colossal Cave 3D is geen reboot van een oude Sierra game, die sommige volgers verwachtten nadat het project vorig jaar voor het eerst werd aangekondigd. Het komt echter uit ongeveer hetzelfde tijdperk: de originele game is ontwikkeld door Will Crowther en Don Woods en uitgebracht in 1976, slechts een paar jaar voor de oprichting van Sierra in 1979. De nieuwe versie zal vergelijkbare gameplay-elementen bevatten, waardoor spelers van op een zoektocht naar schatten door 143 ondergrondse locaties vol met dwergen, trollen, een gigantische slang, een draak en zelfs een beer, maar deze keer zal het volledig grafisch zijn.

"We hebben Colossal Cave volledig opnieuw gemaakt voor de miljoenen fans die ermee zijn opgegroeid en een nieuwe generatie gamers", zei Ken Williams. "Het speelt zich af in een volledig meeslepende 3D- en VR-omgeving voor een realistische grotverkenningservaring die bedoeld is voor het hele gezin."

"Ken en ik zaten in lockdown, net zoals iedereen", vertelde Roberta Williams aan PC Gamer. "Ken verveelde zich en ik stelde voor om een ​​boek over Sierra te schrijven. Het proces van het schrijven van het boek bracht lang vergeten herinneringen naar boven, wat ertoe leidde dat Ken besloot Unity te leren en besloot een spel te maken.

"We hadden geen interesse om nog een bedrijf te starten. We waren gewoon op zoek naar iets leuks om te bouwen en ik kwam op het idee om een ​​eerbetoon te brengen aan de game die ons bedrijf inspireerde en ons leven veranderde."

Hoe verder ze in het originele spel kwamen, hoe meer ze de diepte ervan herkenden en waarom het destijds zo populair was. "De game is zeker een avonturengame, maar heeft ook actie elementen, humor, schattige en leuke personages, is op sommige plaatsen eng, heeft een puntensysteem en is ongelooflijk uitdagend", legt Roberta uit. "Het is een veel betere game dan ze zich voor het eerst realiseerden! Er komt veel meer bij kijken dan ze ooit hadden gedacht toen ze begonnen."