PlayStation 5 Pro "Project Trinity" details en releasedatum

Geschreven op 23 juli door Bianca in nieuws

Sony Playstation 5 Pro

De nieuwe console zou codenaam 'Project Trinity' dragen

Als de codenaam je bekend voorkomt, heb je waarschijnlijk gelijk. Sony gebruikte in het verleden codenamen van The Matrix, met de PlayStation 4 Pro onder de codenaam ‘Neo’ en PlayStation VR onder ‘Morpheus’.

Het is duidelijk dat Trinity sinds begin 2022 in ontwikkeling is, met bronnen die aanhalen dat hoewel de geruchten over een geannuleerd PlayStation 5 Pro project altijd "leuk om te lezen" zijn, Trinity het enige project in de maak is voor het Pro-model. Ondanks dat de data voorlopig is, is het duidelijk dat demo evenementen voor de PS5 Pro al aan de gang zijn, waarbij de meeste studio's eind november 2023 ontwikkelingskits ontvangen.

Hoewel de specificaties van de Pro moeilijk vast te stellen zijn, hebben bronnen verklaard dat Trinity 30 WGP en 18000mts geheugen heeft.

Wat betreft de prestatiedoelen van de consoles en zoals te verwachten, zal de PlayStation 5 Pro zich richten op verbeterde en consistente FPS bij 4K-resolutie, een nieuwe 'prestatiemodus' voor 8K-resolutie en versnelde ray tracing.

Of een PlayStation 5 Pro console in de huidige markt gewenst is valt nog te bezien, maar op het moment van schrijven is de PlayStation 5 Pro volop in ontwikkeling en mikt op een releasedatum in november 2024.

Trinity lijkt PlayStation's laatste hardware voor deze generatie te zijn en na bijna alles te hebben gerapporteerd, van de DualSense Edge Controller, tot Project Q en PlayStation's nieuwe draadloze oordopjes, zal de volgende keer dat je een PlayStation hardwarerapport hoort waarschijnlijk op de PlayStation 6 zijn, welke momenteel gericht is op een releasedatum van 2028.