Remake van Syndicate is (eindelijk) officieel

Geschreven op 12 september door Bianca in games

Screenshot van Syndicate

Misschien wel het meest publieke gaming geheim in de geschiedenis, EA's remake van Bullfrog's classic Syndicate, is gelekt via de uitgevers Origin download service.

Op EA's downloadplatform Origin, waren ook screenshots en informatie over de game te vinden. De reboot van de Syndicate franchise, welke in 1993 begon met Syndicate en in 1996 een vervolg kreeg met Syndicate Wars, is een shooter en zal zonder ondertitel worden uitgebracht.

Syndicate speelt zich in 2069 af, en als speler neem je de rol aan van Miles Kilo, de allerlaatste prototype agent van het bedrijf Eurocorp en ga je op een brutaal actie-avontuur van corruptie en wraak. Ondanks dat de game een FPS is, wil Starbreeze de game enkele unieke features geven. Omwille van de periode waarin de game zich afspeelt heeft de ontwikkelaar een systeem ingebouwd waarmee Miles Kilo door middel van chips sterker kan worden, door muren kan kijken en de tijd kan vertragen.

De schrijver belooft dat Syndicate de speler zal meenemen op "een brutaal avontuur waarin corruptie en wraakgevoelens een belangrijke rol spelen". Er is ook een aparte online coöperatieve modus voor vier spelers in de game aanwezig.

Wanneer Syndicate verschijnt en voor welke platformen de game beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Meer informatie zal worden vrijgegeven wanneer Electronic Arts de game officieel aankondigt.