Galaxy S II kan crashen na Android 4.0 update

Geschreven op 3 mei door Bianca in gadgets

Android Icecream Sandwich

KPN raadt klanten met een Galaxy S II af een update naar Android 4.0 uit te voeren omdat het toestel kan crashen of andere problemen kan krijgen. Dat blijkt uit een melding op het forum van KPN.

Ook de Consumentenbond krijgt klachten binnen. Het gaat om toestellen die een KPN-variant van de update hebben. De upgrade is inmiddels door Samsung teruggetrokken.

Het updaten van een Galaxy S II naar Android 4.0.3 (Icecream Sandwich) kan voor problemen zorgen. Het toestel kan zelfs helemaal crashen. Klanten die al ge├╝pdate hebben, wordt aangeraden contact op te nemen met het KPN Business Center.

Wij adviseren om niet te bellen, maar langs te gaan bij een filliaal. De kans is zeer groot dat de telefoon niet wordt opgenomen vanwege de drukte.

De problemen lijken op te duiken bij klanten van KPN en Hi. Samsung heeft direct na de eerste meldingen de update teruggetrokken; dat gebeurde vorige week al. Volgens het bedrijf heeft een 'beperkt' aantal klanten last van de problemen.

KPN vindt het heel vervelend dat dit heeft plaatsgevonden en Samsung is hard bezig om dit probleem op te lossen. Samsung geeft aan dat het probleem naar verwachting in de loop van volgende week verholpen is

aldus de provider.

De Consumentenbond roept mensen die last hebben van de update op hun reactie achter te laten. "We hebben al klachten binnengekregen en hebben contact met KPN en Samsung over een oplossing." Wat de problemen precies veroorzaakt is nog niet duidelijk. Klanten van T-Mobile en Vodafone lijken geen last te hebben van de update.