EA geeft SimCity-spelers gratis game na storingen

Geschreven op 9 maart door Bianca in games

SimCity Logo

Omdat storingen de nieuwe versie van SimCity hebben geplaagd, geeft EA een gratis game aan iedereen die het spel heeft gekocht.

Dat schrijft Lucy Bradshaw, hoofd van ontwikkelaar Maxis, op de blog van EA. Vrijdag zei het bedrijf nog dat spelers hun geld niet terug kunnen krijgen.

Volgens Bradshaw is de populariteit van de game de oorzaak van de storing.

Veel meer mensen zijn ingelogd dan we hadden verwacht. Meer mensen speelden de game, op manieren die we tijdens de betatest nooit zagen.

Ze erkent dat het 'dom' was van EA om de grote drukte niet te zien aankomen. Daarom wordt nu zo snel mogelijk de servercapaciteit uitgebreid en ondervinden minder spelers last van problemen.

Download

Als goedmakertje krijgen alle mensen die SimCity hebben gekocht op 18 maart een e-mail waarmee ze een gratis PC-game kunnen downloaden. Zij mogen er hier één van kiezen en kunnen die vanaf vrijdag 22 maart gratis downloaden via EA's Origin-platform. De volledige lijst is als volgt:

  • Battlefield 3 (Standard Edition)
  • Bejeweled 3
  • Dead Space 3 (Standard Edition)
  • Mass Effect 3 (Standard Edition)
  • Medal of Honor: Warfighter (Standard Edition)
  • Need for Speed: Most Wanted (Standard Edition)
  • Plants vs. Zombies
  • SimCity 4: Deluxe Edition

Om SimCity te spelen, moet de speler altijd online ingelogd zijn. Zo moet worden voorkomen dat het spel illegaal wordt gekopiëerd. Dergelijke beveiliging leidde eerder bij de lancering van Diablo 3 al tot problemen, omdat servers overbelast raakten.

Marketing

EA maakte vrijdag al bekend enkele features van SimCity uit de game te halen om het stabieler en beter speelbaar te maken. Functies als leaderboards, achievements en regiofilters werden tijdelijk uitgezet .

De uitgever heeft in de VS tijdelijk de verkooppromotie voor het spel stopgezet. Dat meldt Polygon op basis van een e-mail van EA, waarin het bedrijf vraagt om reclames voor de game voorlopig niet meer te tonen.