Right to Repair: Microsoft neemt een andere wending en belooft apparaten die makkelijker te repareren zijn

Geschreven op 11 oktober door Bianca in nieuws

Microsoft Right to Repair

Microsoft heeft beloofd de mogelijkheid te onderzoeken om klanten het "recht op reparatie" van hun eigen apparaten te geven. De reus uit Redmond blijkt een van de eerste grote bedrijven te zijn die het recht om te renoveren steunt.

Microsoft is een overeenkomst aangegaan een investeringsgroep zonder winstoogmerk genaamd As You Sow, en gaat ermee akkoord een onafhankelijk bedrijf in te huren om de mogelijkheden en voordelen van het repareren van zijn eigen apparaten te onderzoeken. Microsoft zal ergens in 2022 samenvattingen van deze onderzoeken publiceren.

Natuurlijk hebben fans het volste recht om de console of andere apparatuur die ze bezitten uit elkaar te halen met de bedoeling deze te repareren, maar gedetailleerde instructies en reserveonderdelen zijn niet beschikbaar voor eindgebruikers om het testen minder moeizaam te maken, en garanties kunnen meestal ongeldig worden verklaard. Het recht op reparatie heeft de laatste tijd steeds meer terrein gewonnen, omdat techreuzen zoals Apple het extreem moeilijk hebben gemaakt om hardware in hun producten te repareren of te vervangen. Hopelijk zullen steeds meer bedrijven zich bij de strijd voegen om de volledige rechten van betalende klanten om hun apparatuur te repareren te handhaven.