Valve werkt aan Steam spelconsole

Geschreven op 5 maart door Bianca in gadgets

Sony logo

Spelontwikkelaar Valve wil een eigen spelconsole met ondersteuning voor zijn spelplatform Steam op de markt brengen.

Sinds enige tijd doet het gerucht de ronde dat Valve, ontwikkelaar van spelklassiekers Half-Life en Portal, aan een Steam-spelconsole werkt. The Verge sprak met bronnen die bij het project betrokken zouden zijn.

Steam Box

Volgens die bronnen werkt Valve aan een referentieontwerp uit pc hardware, dat het samen met zijn software beschikbaar wil stellen aan computerfabrikanten. De basisspecificaties voor de zogenaamde Steam Box zouden een Core i7, 8 GB RAM en een grafische kaart van Nvidia zijn.

Valve zou niet zoals Nintendo, Microsoft en Sony een spelconsole in eigen naam willen uitbrengen, maar de productie en verkoop overlaten aan verschillende partners. Het bedrijf focust zich, net zoals Google met Android, op de ontwikkeling en ondersteuning van zijn Steam-software.

Modulaire spelcontroller

Valve zou een eigen spelcontroller voor de Steam Box ontwerpen, maar andere USB accessoires worden eveneens ondersteund. De knoppen en de besturingsmethode van de Steam controller zouden aangepast kunnen worden voor verschillende spellen. Valve heeft hier vorig jaar een patent op aangevraagd.

Daarnaast zou de Steam Box ook biometrische data van de speler kunnen oppikken. Denk bijvoorbeeld aan een polsband of module voor de spelcontroller die de hartslag van de speler registreert.

Volgens The Verge zal Valve de Steam Box deze week mogelijk al onthullen tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Een ander mogelijk lanceermoment is tijdens de E3-spellenbeurs begin juni.