Sony verlaagt de productie van PlayStation 5 vanwege problemen met componenten

Geschreven op 11 november door Bianca in nieuws

Sony Playstation 5

Reken er niet op dat je er snel een kunt kopen

Sony worstelt om PlayStation 5-consoles te maken en heeft volgens een rapport in Bloomberg intern de productieprognose voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld. Terwijl het bedrijf verwachtte dat het tussen april 2021 en maart 2022 16 miljoen eenheden zou assembleren, is dat aantal nu naar verluidt rond de 15 miljoen.

Sony had publiekelijk voorspeld dat het dit boekjaar 14,8 miljoen PS5-consoles zou verkopen, dus hoewel dit geen grote neerwaartse herziening is, laat het zien hoe krap het aanbod in de nabije toekomst waarschijnlijk zal zijn. Het aantal van 16 miljoen eenheden zou Sony in staat hebben gesteld om dat doel te bereiken en tegelijkertijd extra voorraad voor het volgende jaar veilig te stellen.

Sony zou problemen hebben met zowel de logistiek als de levering van componenten, aangezien de wereld worstelt met een ongekend chiptekort. Het rapport van Bloomberg zegt dat zendingen van onderdelen niet altijd op tijd aankomen, en dat verschillende niveaus van de uitrol van vaccins gecompliceerde operaties met zich meebrengen op productiebasissen.

Sony heeft voorspeld in het boekjaar 2022, wat begint in april, 22,6 miljoen PS5's te verkopen, maar de productiepartners denken dat het moeilijk zal zijn om dat doel te halen. Met andere woorden, verwacht niet dat het binnenkort gemakkelijker wordt om een PS5 te kopen.

Eerder deze maand verlaagde Nintendo zijn verkoopprognose voor de Switch met 1,5 miljoen voor het boekjaar vanwege het tekort aan componenten. Valve's Steam Deck handheld-pc is om soortgelijke redenen net twee maanden vertraagd en wordt nu pas in februari verzonden.