Geen enkel deel van Sony is heilig

Geschreven op 10 februari door Bianca in nieuws

Sony logo

Er is geen enkele divisie van Sony 'heilig' als het gaat om herstructurering van het bedrijf. Dat heeft de nieuwe directeur Kazuo Hirai gezegd in een interview met The Wall Street Journal. Het bedrijf verwacht dit jaar voor de vierde jaar op rij verlies te maken. Aan Hirai is de taak om het roer om te gooien.

We zullen in sommige markten harde beslissingen moeten maken

aldus Hirai, al wilde hij geen specifieke voorbeelden noemen. Ongetwijfeld zal vooral de tv-tak van de Japanse elektronicagigant in de toekomst fikse veranderingen kennen. De divisie heeft al acht jaar geen winst meer gemaakt vanwege de heftige prijzenoorlog in deze sector.

Vermoedelijk wil Hirai hevig inzetten op online connectiviteit. Onder zijn leiderschap is het PlayStation Network - een online gamenetwerk voor de verschillende spelcomputers van het bedrijf - een belangrijk onderdeel geworden van de game-ervaring van PlayStation-eigenaars. Het is al bekend dat dit netwerk op een groter aantal apparaten van Sony een belangrijke rol zal spelen. Denk hierbij aan tv''s met ingebouwde on-demand diensten die draaien op een Sony-netwerk.