Google werkt aan meer eigen gadgets

Geschreven op 16 februari door Bianca in gadgets

Sony logo

Google werkt naast aan een home entertainment apparaat, ook aan een 'personal communications device' en bouwt twee testlabs en een showroom om de eigen hardware aan partners te laten zien. Dat schrijven diverse Amerikaanse media.

Vorige week werd bekend dat Google werkt aan een home entertainment-systeem waar muziek op gestreamd kan worden. Het zou de eerste hardware zijn die onder de naam van Google wordt uitgegeven.

Nu blijkt dat de zoekgigant aan nog meer eigen hardwareprojecten werkt. Zo is er een aanvraag ingediend voor een ‘personal communication device’. De aanvraag is ingediend bij de afdeling Telecom en Media van de Amerikaanse toezichthouder FCC.

Testlabs

De krant San Jose Mercury heeft bovendien documenten ingezien waaruit blijkt dat Google op de campus in Mountain View twee testlabs wil bouwen. Daarin zouden producten die door Google gemaakt zijn, getest moeten worden. Daarnaast bouwt het bedrijf een Experience Center. Dit moet een soort showroom worden waarin de zoekgigant de eigen hardware aan partners kan laten zien.

Simon Prakash

Eerder deze maand werd bekend dat Google Apple-medewerker Simon Prakash had overgenomen voor een geheim project. Prakash was bij Apple verantwoordelijk voor de kwaliteit van producten. Of hij betrokken is bij de nieuwe hardwareprojecten is niet bekend.